Главна страница      Персонал      Услуги      Квалификация      Работно време      Примерни случаи

ПРИМЕРНИ СЛУЧАИ НА ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ БРЕКЕТИ

За да видите снимките в номален размер изберете случай и натиснете.

ПРЕДИ

 

 

СЛЕД

1

2

3

4

5

ПРЕДИ

 

 

СЛЕД

6

7

8

9

1 Пациентката е била на 11 год. в началото на лечението. Прогнатия в горна и долна челюст, дълбока захапка, липса на място за горен, десен 3-ти. Лечение с брекети без екстракции - 2 год. 7 м.

2 Пациентката е била на 14 год. в началото на лечението. Силна компресия в горна и долна челюст, дълбока захапка. Лечение с брекети без екстракции + ЕОА - 2 год. 1 м.

3 Пациентката е била на 16 год. в началото на лечението. Отворена захапка в областта на фронта между горен и долен 3-ти десни - 5мм, между горен и долен 3-ти леви - 6мм. Има контакт само в областта на горни и долни, леви и десни 6-ти и 7-ми. Лечение с брекети + палатинална дъга с ластици за захапката - 1 год. 7 м.

4 Пациентката е била на 14 год. в началото на лечението. Силно стеснение на горна и долна челюст, ретрузия на горна и долна челюст. II-ри скелетен клас, вертикален растеж. Скелетно отворена захапка. Лечение с брекети + екстракция на горни и долни, леви и десни 4-ти - 1 год. 11 м.

5 Пациентът е бил на 10 год. в началото на лечението. Прогнатия в горна челюст, ретрогнатия в долна челюст, II-ри скелетен клас, отстояние във фронта - 6мм. Лечение с брекети + екстракция на горни ляв и десен 4-ти - 2 год. 7 м.

6 Пациентът е бил на 9 год. в началото на лечението. Завъртяни горни, десни 1-ви и 2-ри, ретиниран горен, десен 3-ти между гореспоменатите два. Лечение чрез хирургично разкриване на 3-ти, поставяне на брекет и изтегляне вестибуларно на мястото му - 4 год.

7 Пациентката е била на 11 год. в началото на лечението. Силна компресия в горна и долна челюст, II-ри скелетен клас. Лечение с брекети и екстракция на горни, ляв и десен 4-ти + транспалатинална дъга и ластици за захапката - 1 год. 10 м.

8 Пациентката е била на 11 год. в началото на лечението. Силно стеснение на горна челюст, I-ви скелетен клас, Кръстосана захапка в страничните участъци, обратна захапка в областта на фронта. Цялата горна челюст е обхваната от долната, липса на място за горни, ляв и десен 3-ти. Лечение с брекети + транспалатинална дъга + екстракция на долни, ляв и десен 4-ти + подбрадалник - 2 год. 6 м.

9 Пациентът е бил на 15 год. в началото на лечението. Биалвеоларна прогнатия с протрузия на горен и долен фронт, силна компресия на горна челюст. I-ви скелетен клас, ръбцова захапка в областта на горни, ляв и десен 1-ви и долни, леви и десни 1-ви и 2-ри. Лингвална захапка и липса на място за горни, ляв и десен 2-ри. Вестибуло и инфрапозицио на горни, ляв и десен 3-ти, кръстосана захапка в двата странични участъка. Лечение с брекети без екстракции + куатхеликс за разширение на горна челюст - 2 год.